МВР издирва 38 бегълци от затвора. Повечето от тях са били на лек режим и не са се прибрали от работа или от отпуск.

Все още няма следа и от двамата опасни рецидивисти, които избягаха от Софийския затвор.

66 секунди - толкова са нужни на Владимир Пелов и Радослав Колев, за да избягат от затвора. На кадрите от охранителните камери се вижда как напускат помещението за техника и се озовават в двора. Дежурният надзирател дори не успява да извади пистолета си. Нито един от униформените пазачи не тръгва да преследва бегълците.

Междувременно издирването им продължава. 

Надежда за залавянето им има. „Желанието ми е колкото се може по-бързо, но трябва да се съобразяваме и с някои други обстоятелства”, посочи Илко Илиев, началник на "Криминална полиция" в МВР.

По закон обаче полицията не може да използва пълния си ресурс, за да залови рецидивистите. „Не можем да ги следим, не може разпечатки на телефона да се искат. На близки, на роднини, на хора, които мислим, че са свързани с логистика и с помощ за осъществяване на бягството”, уточни той.

Владимир Пелов и Радослав Колев може и никога да не бъдат открити. И въпросите за това как са внесли оръжието в затвора и кой е финансирал бягството от затвора - да останат без отговор.

За бегълците от затвора и пробойните в охраната на местата за лишаване от свобода ще ви разкажем тази вечер в bTV Репортерите след Новините в 19.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!