66 нелегални имигранти са били задържани миналата нощ от столични полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Униформените екипи били изпратени около 21.30 часа на ул. „Уилям Гладстон” след получен сигнал за настанили се чужденци в изоставена сграда. На адреса били установени 35 мъже, 20 жени и 11 деца.

Чуждите граждани по първоначална информация са от Ирак. Te са отведени в полицейски управления и предстои да бъдат предадени на служители от компетентните институции.

При полицейска операция, проведена на територията на ж.к. „Овча купел” в рамките на два дни, са задържани други 18 нелегално пребиваващи чужденци.

На 5 юли след получен сигнал за настанени чужди граждани в жилище в ж.к. „Овча купел-2”, били задържани 10 чужденци в момент, докато се качвали в две таксита. Шофьорите на таксиметровите автомобили и чужденците били отведени в Шесто районно управление.

В последствие в жилището били установени 8 нелегално пребиваващи – петима мъже, жена и две деца. По първоначална информация, всички отведени от адреса, са от Сирия.

Чужденците са отведени в полицейски управления, предстои да бъдат предадени на служители от компетентните институции. Работата по случаите продължава.