Над 60 катастрофи за изминалото денонощие и предупреждение към шофьорите за изключително натоварен трафик днес. За последните 24 часа от "Пътна полиция" отчитат 64 инцидента на пътя, като 14 от катастрофите са тежки.

16 души са ранени, а един човек е загубил живота си.

Един от тежките инциденти е в село Калековец, при която кола се блъска в стълби се преобръща, а зад волана се оказва пиян шофьор.

Властите предупреждават, че очакват хиляди да изберат днешния ден за прибиране към големите градове, след поредицата празници. На този фон предстои влошаване на времето. Засега трафикът е спокоен. По магистрала „Тракия” в посока София има засилване на движението.

Снимка: bTV

Очаква се затрудняване на движението и евентуално тапи в района на Благоевград, където започва АМ „Струма”, както и на „Хемус” при тунел „Витиня”, където една от тръбите вече доста време е в ремонт

Поради очаквания обилен снеговалеж, по решение на гръцките власти от 6 часа днес няма да се пропускат автомобили над 1,5 т. през Граничните пунктове "Кулата" - "Промахон", „Илинден” –„Ексохи” и „Капитан Петко Войвода” – „Орменион”.

Снимка: bTV

„Автомобилите, които желаят да пътуват към Гърция, ще бъдат пропускани през пунктовете, но трябва да спрат на територията на Гърция, по принцип гръцките власти ще ги спират, след като навлязат на гръцка територия. Но дори и това да не се случи, всички трябва да знаят, че автомобилите над 1,5, т имат временна забрана за движение в Гърция. Това се налага поради влошената метеорологична обстановка Имам много силен вятър”, обясни Лъчезар Близнаков, „Пътна полиция”, ГДНП.

Пътната полиция ще е на крак през целия ден и има готовност за реорганизация на движението при струпване на автомобили на места като Владая и АМ „Хемус".