6 души бяха задържани при акция на пловдивската полиция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски. Действията са под надзора на прокуратурата.

По случаите са образувани са две бързи и две досъдебни производства. Започнати са и две проверки.

Полицейската операция в гр. Перущица, селата Златитрап и Оризари се извършва от служители на РУ-Стамболийски, Специализирани полицейски сили и „Пътна полиция“.

Снимка: btvnovinite.bg

Други 23-ма души от криминалния контингент са доведени, за да бъдат профилактирани и дактилоскопирани. 30-годишен мъж е установен и задържан заради три престъпления по Закона за движение по пътищата - управление на МПС с чужди регистрационни табели, неправоспособен водач и в срок на лишаване на управление на превозно средство. 

При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника на превозното средство технически инструменти от различни марки с цел продажба. Произхода на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка. 

Снимка: btvnovinite.bg

50-годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество. Срещу жената, която е увредила стъклата на хранителен магазин, е започнато бързо производство. 

В дома на 70-годишна жена от Перущица, униформените служители са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина.

Снимка: btvnovinite.bg

От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица, униформените служители са иззели тютюн.

По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол.