Издирван за шесторното убийство в Нови Искър е 56-годишният Росен Ангелов, който преди 10 години е живял в Нови Искър, научи bTV от свои източници в полицията.

За него се знае, че през 80-те години е изтърпял присъда за педофилия.

Регистриран е в МВР и за блудство, като непрекъснато е сменял местожителството си.

Според събраната информация той е поддържал непрекъснато отношения с една от жертвите – Кети Кюхова. По първоначални данни те са имали любовни отношения.

За него се знае също, че е добър планинар.

Следователите са открили и важни доказателства – дрехи и ДНК, които водят право към Росен Ангелов.

Има вероятност той да е въоръжен и опасен. Хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Репортерът на bTV Канна Рачева разговаря с профайлъри в полицията, които хвърлиха светлина върху начина, по който е извършено тежкото престъпление.

В къщата на семейството е влязъл хаотичен, емоционално нестабилен човек, твърдят криминалните психолози. Според тях той не е планирал убийството, дори и да е познавал цялото семейство.

„Те са ликвидирани като свидетели в случая”, смята Георги Атанасов.

Джипът, тефтерчето и други доказателства също не са скрити или унищожени, което би направил всеки убиец с опит, обясняват специалистите.

Отношението към жената и изхвърлянето ѝ в кладенеца обаче не е емоция, а опит да се спечели време.

Според експертите няма нищо чудно в това планинар да измине пеша разстоянието между къщата и вилната зона, където беше намерено тялото на Кети Кюхова.

Вече над десет часа продължава специализираната акция на МВР в района на село Луково. Росен Ангелов се издирва и с хеликоптер, който лети над вилната зона.

Жандармерията пък е блокирала един от пътищата високо в планината, където се извършват и процесуално-следствени действия.

По информация на bTV именно там се намира къщата, в която е живял или се е укривал извършителят на тежкото престъпление.