43% от хората в София са ваксинирани, както и 62% от медицинските работници, съобщи зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

По думите му през уикендите хората предпочитат да се ваксинират в моловете, а през седмицата - в ДКЦ.

„В София процентът на ваксинирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са ваксинирани, като броят на ваксинирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските работници е 62%. Това се дължи на добрата работа на общината и РЗИ“, уточни още Барбалов.

През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове в София. Наблюдава се лек спад в сравнение с почивните дни в началото на месеца.

„През първия уикенд стартирахме с 3500 души, през втория - с 2000, а сега сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май миналата година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда да бъдат ваксинирани в парковете, защото са много по-приятни през пролетта. Имаше огромен интерес“, заяви Дончо Барбалов, цитиран от БГНЕС.

Според него интересът към ваксинацията се определя от вълните на нарастване на пандемията, когато има много заразени има и много желаещи за ваксиниране.