Вълнуваща среща между ученик и неговия 92-годишен учител. Порасналият ученик става президент на България, а учителят получи от него почетния знак на държавния глава - за обществен принос и заслуги.

В сградата на Президентството продължава една 75-годишна история - история за героична постъпка, закъсняла награда и живот, изпълнен със смисъл.

Едва 17-годишен Цонко Филипов спасява от удавяне двама румънски войници в края на Втората световна война. Тогавашният министър на просвещението обещава да го награди с писалка. Докато чака, младият мъж се дипломира като учител, преподава и се пенсионира. Така след повече от половин век миналата година Цонко Филипов получи обещаната писалка.

Два месеца по-късно Цонко Филипов влиза и в Президентството - за да се срещне със свой ученик след 40 години раздяла.

За проявения героизъм и приноса на Цонко, като дългогодишен учител и общественик, получи почетния знак на държавния глава.

Целия си професионален път Цонко Филипов посвещава на своите ученици. Основава и мажоретния състав в Хасково. Срещата с ученика, заел най-високия държавен пост, е най-голямото удовлетворение за него.