4 нови пожара пламнаха този следобед в Хасковско. Пасище се запали на 7 км. от пожарът в Сакар, който трето денонощие службите опитват да потушат напълно. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Този път огънят, обхванал сухи треви и храсти, се разгоря между селата Студена и Радовец. Съсредоточената в района техника и пожарникари са се включили веднага в гасенето на пасището и пожарът бързо е овладян.

В райoна на Сакар заваля дъжд, което ще помогне на огнеборците в окончателното ликвидиране на пожара, започнал преди 3 дни от искра на трактор и обхванал 500 дка смесена гора.

Пожар се разгоря днес следобед и около вилната зона над стадиона в Харманли. На място са 2 екипа на пожарната.

Днес през деня е избухнал пожар и между селата Царева поляна, Долно Войводино и Горно Войводино, община Стамболово. Огънят е обхванал местност в труднодостъпен район от двете страни на жп линия.

На място са четири пожарни автомобила. Към този час пожарът е локализиран- съобщават от Областна админшстрация- Хасково.

Пожар е пламнал и в близост до ивайловградското село Железино. Огънят е локализиран, но все още не е потушен. На място работят един автомобил на пожарната, горски и общински служители.