4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски загина при инцидент с моторна шейна близо до курорта Боровец.

Шейната е управлявал самият Московски. bTV научи, че инцидентът е станал в района на хижа „Чакър войвода”.  

Теренът е изключително труднодостъпен. Местните казват, че до хижата се достига само с моторни шейни или с планински водач.

„При трагичен инцидент с моторна шейна днес загина малкият син на министъра на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски. В този изключително труден момент семейството на министър Ивайло Московски моли представителите на медиите да се съобразят със скръбта им и да уважат правото им на уединение”, съобщиха по-рано от транспортното министерство.

Най-вероятната причина за инцидента е неравност по трасето, каза на брифинг заместник-директорът на ОДМВР-София Веселин Георгиев. Така той отговори на въпрос на bTV дали шейната е ударена в дърво, или се обърнала.  Инцидентът се е случил на урегулирано трасе за моторни шейни, допълни Георгиев.

На въпрос дали транспортният министър е бил с компания, или сам с шейната и със сина си, Георгиев отговори, че има установени свидетели на случилото се, но не може да даде повече информация, тъй като текат процесуално-следствени действия.

По-рано от МВР съобщиха за инцидента, като уточниха, че сигналът е получен към 15:15 ч. в полицията.

На мястото се извършва оглед.

Предприети са процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и причините, довели до нещастния случай.