На 16 декември бе последното издание от втори сезон на легендарната игра „Стани богат“ в ефира bTV. С него телевизията отбеляза и края на първата година на предаването за знания, превърнало се в световен бранд с милиони фенове, в своя ефир.

328 участници седнаха на стола срещу водещия Михаил Билалов и спечелиха общо 988 500 лв. в рамките на 185 часа ефирно време. За тази една година (първият епизод на предаването е излъчен на 20 декември 2021г.), „Стани богат“ зарадва зрителите и участниците не само с интересни и любопитни въпроси, но им предложи и допълнителни емоции. 

Любителите на предаването имаха възможност да се включат в дигиталната игра, както и да си купят едноименна книга, създадена от хората, които стоят зад класическото шоу. „Стани богат“ с Михаил Билалов ще продължи да бъде основна част от програмната схема на bTV и през 2023 г.

Успехите на телевизионната игра в ефира на bTV започват още с първата седмица на предаването, когато са раздадени 55 000лв. Новото правило за втора сигурна сума, а именно играчът сам да определи каква да бъде тя, е донесло и допълнителна дързост при вземане на решение относно въпросите. Чрез тази историческа за шоуто промяна близо 2/3 от участниците са си тръгнали със сума над 1 500 лв.

Интересът към „Стани богат“ от страна на зрителите е изключително висок. За тази една година в ефира на bTV играта е привлякла средно 39% от всички телевизионни зрители (данни на ГАРБ, среден аудиторен дял сезон 1 и 2, часови слот 18.00-19.00 часа, All4+). Събитията и участниците, които зрителите видяха за този период, доказаха, че „Стани богат“ е не просто най-великата игра за знания, но и трибуна на смилени личности, важни теми и послания, който са актуални и важни за обществото.

Студиото на „Стани богат“ отново ще отвори врати за всички ентусиасти, дръзнали да седнат на стола, за да спечелят 100 000 лв., да демонстрират хъс и обща култура и да празнуват знанието. Предстоящият нови сезон гарантира качествено семейно развлечение, а верният отговор e само един – „Стани богат“ по bTV.