Бъдещите младоженци щурмуват обредните домове, за да сключат брак на последното възможно съвпадение за този век – 12.12.2012 г.

Маргарита Георгиева и Кристиян Кирилов ще си кажат "да" именно на тази дата в 12 часа. „Още като ми предложи, каза „Искаш ли на 12.12 и аз му казвам "няма да има места, тази дата е вече резервирана", спомня си младоженката. „А аз ѝ казах, че за 12 часа има свободен час”, добави Кристиян.


Да чуят сватбения марш на 12 декември само в София до този момент са се записали 31 двойки. Това е голям брой за делничен ден през зимата, но не може да се сравнява с истерията около 7.07.2007 г., когато са сключени повече от 100 граждански брака само в столицата.

„Всичко е късмет. При нас като дойдат младоженците, още като ги погледнем от вратата, имаме опит толкова много години, че можем да кажем на кой ще му излезе късметът и на кой не”, коментира Маргарита Цветкова, която е началник на бюро „Сватби”.

„Не очакваме от датата да ни донесе нещо. По-скоро всичко зависи от нас двамата и хората да се разбират. Просто датата е едно щастливо съвпадение на числа, което решихме да използваме за нашия ден. Вярвам, че ще бъдем щастливи. В което не се и съмнявам”, споделя бъдещата булка Маргарита.