26 нелегални мигранти задържа полицията в землището на горнооряховското село Янтра. Арестувани са и каналджии. Мъжете, сред които има и непълнолетни лица, са се движили с автомобил, но след като разбрали, че властите са по петите им, се пръснали в нивата.

Обсадата на землището е започнала от близкия асфалтов път. Колата, натоварена с мигранти, е трябвало да излезе от черния път. Вместо това обаче част от тях са излезли от колата и са се скрили в тревите. По непотвърдена информация задържаните са от Афганистан.

Полицията тръгнала по следите на чужденците след сигнал на „Гранична полиция”. Около 4 следобед в селото вече имало засилено полицейско присъствие.

Обсадата продължила час и половина. Районът около гарата и изходът към село Драганово били отцепени от 6 полицейски патрула.

Официалната информация по случая е оскъдна, а това внася допълнително страх в селото.

Мигрантите са задържани в полицията в Горна Оряховица. Разпитват ги. На щателна проверка е подложен и автомобилът, с който са се придвижвали.

За непълнолетните сред задържаните ще се погрижат социалните служби. Останалите ще бъдат настанени миграционните центрове в страната.