22-годишно момче е в болница след масов бой в град Елин Пелин. На 7 януари 22-годишният Кристиян получава обаждане от негов познат с молба да се срещнат в центъра на града. По думи на семейството му - имали спор заради момиче. 

Сестрата на пострадалото момче Денислава Ангелова разказа, че брат й е отишъл на мястото с приятел. Другото момче го е чакало между две коли. Брат й го е побутнал, след което от "нищото са изскочили 5-6-7 души с качулки".

Случката се е разиграла на пешеходна пътека в центъра на града, която е на метри от детска площадка. 

Мъжете започват да бият Кристиян. Неговият приятел се опитва да му помогне, но без успех.

„Брат ми е лежал по корем на земята, в безсъзнание. Той е застанал между тях и са го блъснали много жестоко, след това са продължили да бият брат ми. В един момент, когато са спрели да го удрят, са казали на неговия приятел "Събирай си го от тук и се махайте", допълни Денислава Ангелова.

Момчето веднага кара Кристиян в болница, а от болница "Света Анна", където е настанен, обясниха за bTV, че момчето е прието в тежко състояние в Клиниката по неврохирургия.

Към момента е стабилизиран, но все още е с опасност за живота. Има и тежка лицево-челюстна травма.    

Потърсихме момчето, звъннало на Кристиян на 7 януари. Днес той не отговаряше на телефона си. Двама от извършилите са задържани.

От районната прокуратура в Елин Пелин съобщиха, че разследват инцидента.

Иззети са записи от видеокамерите в района на местопроизшествието, чието съдържание предстои да бъде изследвано. Изискани са документи от болницата, с оглед назначаване на съдебномедицинска експертиза.

Разпитани са свидетели на инцидента. Изясняват се конкретни факти относно участието на лицата, съпричастни към инцидента. Разследването продължава, допълват от прокуратурата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!