Гранични полицаи откриха с газ-анализатор тази сутрин 20 незаконни мигранти. Те са хванати на ГКПП-Лесово в тир, натоварен с трактори. Камионът, който се опитвал да влезе в страната, бил управляван от 60-годишен турски гражданин.

Дежурният граничен полицай извършил проверка с газ-анализатор, при която били отчетени завишени стойности на въглероден двуокис с товарния отсек. Последвал оглед на камиона, при който било установено, че пломбажното въже е срязано и съединено с игла.

При проверката на товарното помещение граничните полицаи открили до тракторите 10 незаконни имигранти  без документи за самоличност, по техни данни сирийци. Шофьорът и имигрантите са задържани.

Вчера на ГКПП-Лесово граничните полицаи задържали други 10 незаконни имигранти - с афганистански паспорти. Нелегалните пътници са открити с газ-анализатор в товарен автомобил „Рено“ с румънска регистрация.

През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили опити за нарушение на границата на общо 215 имигранти. 62 от тях са се опитали да влязат незаконно от гръцка територия в района на ГПУ-Ново село, но са били засечени с термовизионни устройства и след като са видели нашите патрули,  са се върнали обратно.

За случаите са уведомени гръцките власти. Граничните полицаи на българо-турската граница са предотвратили опитите за нарушения на границата на другите 155 имигранти.