Прокуратурата привлече като обвиняема майката на двегодишното момиче, което беше настанено в кома в пловдивска болница. Детето е с черепно-мозъчна травма, разкъсване на белия дроб, следи от синини и ухапвания. Лекарите продължават да се борят за живота му.

На 23 септември вечерта постъпва сигнал от лекари за дете на 1 година и 9 месеца, което е в тежко състояние. Според майката детето е паднало от спалнята. Лекарите установяват черепно-мозъчна травма, разкъсване на белия дроб, следи от синини и ухапвания. След това подават сигнал до МВР и прокуратурата. Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Майката е задържана до 72 часа, като предстои искане за постоянен арест. Повдигнатото обвинение е за нанасяне на тежка телесна повреда на детето. Състоянието на двегодишното дете е критично, обявиха от държавното обвинение.

В своите извънпроцесуални показания майката казва, че детето е паднало, на което се дължи черепно-мозъчната травма, а за да го свести – тя го била хапала, уточниха прокурорите. След тези показания е пусната е психиатрична експертиза.

Пред bTV Надя Танева, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в града, обясни, че детето е било осиновено от жената. Социалните служби посещават многократно семейството след осиновяването. До момента всички посещения сочат за добри грижи и няма индикация за нередности. Съседите също разказват, че майката се е грижела добре за детето.

В момента се снема зъбна отливка, за да се установи дали следите са нейни. Жената е живяла сама, но се разследва дали е имало и друг човек. Детето е откарано в болница с помощта на съсед, тъй като няма шофьорска книжка.

След като вече е повдигнато обвинение, жената отказва да даде показания. Наказанието за нанасяне на тежката повреда е до 15 години.