Дете на 2 години избяга от детска градина в Бургас днес следобед. Момиченцето е в яслена група и за първи път посещавало детската градина. Случайно жена го намира пред входа уплашено и го връща обратно. 

В своя публикация във Фейсбук жената твърди, че е вървяла пред градината и видяла момиченцето да плаче. Била уплашена и треперила.

Директорката на детска градина Стоянка Атанасова каза пред обществената телевизия, че не е ясно дали малкото момиченце наистина е излязло извън двора на градината. По думите ѝ служителят не е заключил вратата, при което детето е успяло да излезе навън.

В същото време входната врата на детската градина вече е била отключена, защото децата са били прибрани вътре. Директорката допълни още, че не е била уведомена от своя служител за инцидента. Всичко се е случило в рамките на около 5 минути, разказа директорката.

Тя е категорична, че от утре отговорният служител няма да бъде на работа в детската градина.

"Грешката, която колежката е допуснала, е, че влизайки в павилиона, е трябвало да заключи входната врата, която е ПВЦ", обясни директорката Стоянка Атанасова.

Според директорката майката на детето заявила, че то има навика да излиза извън двора и на къщата, където живеели.