Двегодишно дете от Ихтиман е с опасност за живота след побой. Майка му е задържана, след като вчера вечерта момченцето е докарано в „Пирогов” в кома. Тя го е била и преди, когато е било само на шест месеца. 

Инцидентът е станал в ромската махала. Според майката малкият Васил паднал от масата и така си ударил главата. Разследващите обаче твърдят, че той е бил бит и така се е стигнало до телесните повреди.

Двегодишният Васил постъпва в „Пирогов” снощи. Директно е бил откаран в детска противошокова зала в кома и с травма на главата.

Детето продължава да е в тежко състояние, с опасност за живота, в повърхностна кома, но на спонтанно дишане, съобщи д-р Христо Пседерски.

Момчето първо е постъпило в болницата в Ихтиман, но от там сезирали МВР заради съмнения за насилие и то било транспортирано до „Пирогов” със Спешна помощ.

Засега 22-годишната майка Ангелина Живкова ще остане в ареста за 72 часа. Обвинението, което ще й бъде повдигнато, е за средна телесна повреда. Семейството й в Ихтиман казва, че не знае какво е станало.

В ромската махала на Ихтиман се съмняват, че е имало бой, твърдят, че бабата много обичала детето.

Преди година и половина Ангелина пребила бебето си в болница и родителските й права са били отнети. То било дадено на приемно семейство, но в последствие е върнато.

Очаква се и този път родителските права на майката да бъдат отнети.

Бащата на пребитото момченце е в шок. Той заяви, че за нищо на света няма да се откаже от детето си, а по-скоро ще изгони майката побойница.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.