Близо две години след опустошителните наводнения в Карловско започва изграждането на постоянен мост между селата Богдан и Московец.

Досега на мястото имаше временна конструкция, която беше поставена дни, след като река Стряма преля и отнесе съоръжението.

Петър живее в село Богдан и всеки ден минава по мост - временна конструкция, която бе изградена след потопа през септември 2022 г. Това е и единственият асфалтов път, свързващ дома му с Карлово и Подбалканския път.

Година и осем месеца след бедствието започва изграждането на постоянна конструкция.

"Много време, но за съжаление нямаме нищо общо. Това е финансиране изцяло от държавата, които са поели ангажимент да покрият разходите по възстановяването на инфраструктурата на всички нарушени от наводненията съоръжения и пътища", обясни кметът на село Богдан Христо Иванов.

"Новият мост ще бъде изцяло в рамките на старото съоръжение, което беше компрометирано от водата. Ще бъде може би двулентов, позволяващ разминаването на два автомобила", допълни той.

Дейностите по изграждане на новия мост започват следващата седмица - теренът е подготвен, но техника още няма. Дотогава шофьорите преминават през обход.