Отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски. Честванията започнаха от рано сутринта с тържествена света литургия в Карлово, след което имаше поднасяне на цветя на гроба на майката на Васил Левски – Гина Кунчева. По-късно на площада бяха посрещнати участниците от 28-ия национален поход по стъпките на Васил Левски, група от 250 души. Ръководителят им връчи на кмета знаме, с което походниците изминаха разстоянието от Плевен до Карлово. През целия ден в страната имаше тържества в почит на Васил Левски.

Левски преподава в класната стая в село Войнягово. Обучава 19 ученика на възраст от 7 до 27 години.

„В хубавите дни е извеждал децата навън да играят, счита се, че той е основоположник на физкултурното движение в България. Виждаме чинове пясъчници, в онези време е не е имало на какво да се пише", разказа Цонка Дамянова, секретар на Народно читалище "Васил Левски 1900", с. Войнягово.

В Стаята още се пазят две табла - на честта и на порицанието.

„Учил ги е да бъдат честни, да бъдат открити, да се борят за свободата на своята родина“.

На рождената дата на Дякона военнослужещи, духовият оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, граждани и официални лица поднесоха цветя на гроба на Гина Кунчева.


В похода "По стъпките на Апостола" с тази година се включват над 250 души, които изминават маршрута Плевен - Карлово. 

От рано сутринта граждани поставяха цветя на и паметника на Апостола в столицата.

Във Варна в знак на почит и признателност десетки поставиха цветя пред паметника на Апостола в Морската градина.

В Пловдив годишнина събра представително формирование от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър и членове на Общински комитет "Васил Левски".

А в Ямбол беше открит паметник на Апостола. Монументът е изграден с дарения.