18-годишно момиче блъсна с автомобила си дете в центъра на свиленградското село Сладун, съобщава кореспондентът на bTV в региона. Инцидентът е станал по обяд.

Колата е ударила пейка, на която стоял 11-годишният й брат. Момичето е било без книжка, а автомобилът е собственост на английски гражданин от съседното село. Той е дал автомобила на момичето, като самият той е бил на предната седалка до нея. На задната седалка е бил 14-годишният й братовчед.

Според очевидци 18-годишното момиче е шофирало с висока скорост - около 80 км/ч. На завой е загубила контрол над превозното средство и се ударила в насрещно движещ се автомобил. В него са пътували мъж и три деца. Шофьорът разказа, че се е опитал максимално да избегне удара и затова не се е стигнало до челен сблъсък.

След това автомобилът на момичето се качил на тротоара, ударил се в дърво, а след това и в пейката, на която бил 11-годишният й брат.

Шофьорката, брат й и нейният братовчед са откарани в спешното отделение на хасковската болница. Към момента състоянието им е стабилно. Момичето е с главоболие. Братовчед й, който е бил на задната седалка, е със счупена ръка, гипсиран е. Брат й е с болки в корема, направен му е скенер, но към момента не се знае какви са резултатите.

От Пътна полиция обясниха, че към този момент регистрацията на колата е прекратена, а на английския гражданин е съставен акт. Пред bTV той заяви, че не е знаел, че момичето няма книжка. Образувано е досъдебно производство.