16 от пострадалите при катастрофата край село Младиново остават за лечение в болници. Те са в добро общо състояние, без опасност за живота.

Част от приетите снощи в лечебни заведения са изписани, а днес от деветимата пострадали в хасковската болница си е тръгнала една жена, която е решила да се оперира в Бургас. Най-сериозно са пострадали шофьорът на автобуса и екскурзоводката на групата. 

„Жената, която е със счупени прешлени лумбални, движи крайници. Шофьорът, който е с лумбална фрактура, дори се придвижва. Най-големият проблем, който аз виждам, е психотравмата, която е за всички“, заяви здравният министър Асен Меджидиев.

Затова с пациентите в Хасково от днес работи психолог.

„Ние също ще преценим дали е ок да са тук, или трябва да се транспортират към специализирани клиники, но за момента няма такива неща“, каза Георги Гелов, директор на МБАЛ-Хасково.

В Харманли за лечение и наблюдение остават 4 жени и двамата синове на една от тях - на 10 и на 14 години. 

„Голямото дете е добре, настоява даже да си ходи. Малкото дете е с болка и травма на рамото. Рентгеновото изследване не е показало данни за травматични увреждания в рамото“, съобщи д-р Златка Чанкова, управител на МБАЛ-Харманли.

Всички шестима приети в болницата в Свиленград са изписани и са отпътували за Бургас, а тези, които не са ранени, вече са се прибрали.

„Багажът им е прибран в ОД на МВР в Бургас и предстои всеки да си го познае и да си го вземе“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

19 от 40 пътници в туристическия автобус получиха наранявания и медицинска помощ в лечебните заведения в региона.