Напрежение в Сливен заради смъртта на дете. 15-годишно момиче издъхна, 5 дни след като беше прието с болки в корема в болница.

Родителите твърдят, че лекарите не са оперирали детето навреме. В отговор - в лечебното заведение започна вътрешна проверка.
 

На 16 юни сутринта Зейнеб се оплакала от болки в корема. След преглед от хирург е приета в детското отделение на областната болница. Според родителите докато момичето се влошавало, лекарите казвали, че е добре.

На петия ден в болницата Зейнеб съвсем се влошава, затова лекарите взимат решение да оперират. Момичето не стига до залата, а издъхва по време на скенера. Началникът на детското отделение твърди, че е наблюдавано от специалисти.

„Детето е прието след консултация с хирург в нашето отделение, който отхвърли хирургично заболяване и го насочва за наблюдение с диагноза гадене и повръщане. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи“, обясни д-р Люба Бъчварова, началник на Детското отделение в МБАЛ – Сливен.

Назначена е вътрешна проверка, а аутопсия ще покаже причините за смъртта.

Заместник-директорът на болницата д-р Хрисантов отказа да застане пред камера, но заяви, че случаят е труден за диагностициране и че рисков фактор е наднорменото тегло на детето. Родителите са готови на протест.

Очаква се в лечебното заведение да влезе медицински одит по случая.