14-годишно момче е било намушкано с нож в Благоевград от свой връстник. Детето е настанено в хирургията в МБАЛ - Благоевград.

Късно вечерта приятелска компания тийнейджъри се събират да се забавляват. Рано сутринта е подаден сигнал, че момче е наръгано с нож. Все още не е ясно, какво точно се е случило.

„Снощи се прибра вкъщи, беше на тренировка по баскетбол. Каза ми, че ще отиде да спи при негови приятели. После го докараха и ми каза „Дядо, нищо не ме боли. Те са негови приятели, всеки ден ходят заедно на тренировка. Те са ги предизвиквали и Васко им е направил забележка. После излизат на булеварда и какво е станало там не знаем. Първо е ударен с юмрук, има белег на главата и после е бил намушкан. Това е опит за убийство”, заяви дядото на пострадалото момче Емил Стефанов.

След изследвания на момчето е направена операция.

„По време на операцията видяхме, че има разкъсвания на черния дроб, кървенето е спряно. Няма други наранявания. За съжаление, това създава временна опасност за живота на пациента”, обясни хирургът Димитър Димитров.

В училището, където учи пострадалото момче, го познават като кротък и разбран младеж.

„Това не е приемливо, не би трябвало в малките часове на денонощието ученици и то непълнолетни пък дори и малолетните в тази част на денонощието да са навън, би трябвало родители да имат информация къде са и да спазват вечерния час”, заяви директорът на Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“.

Всички непълнолетни участници в инцидента са установени. С тях ще работи Агенцията за социални подпомагане.

„Предстои да се свикат органите за закрила и да се намери най-доброто решение за децата и семействата им”, заяви Николай Балев от агенцията.

Срещата в районното управление между двете семейства е била лаконична, по думите на майката на потърпевшия младеж. Ще търсят правата си по съдебен път.

Образувано е досъдебно производство и е уведомена прокуратурата. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента, продължава.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!