Критично остава състоянието на 15-годишния афганистанец от бежанския лагер в Харманли, който бе опериран в старозагорската университетска болница заради мозъчен кръвоизлив. Лекарите от УМБАЛ „Проф. Киркович” потвърдиха, че черепът на 15-годишното момче е счупен, в резултат на което се е образувал кръвоизлив в лявото полукълбо на мозъка, предаде кореспондентът на bTV.

Причините за травмата обаче продължават да са неизяснени. Пострадалият младеж е от транспортираните към бежанския център в Елхово мигранти от Харманли след бунта в лагера. Той се е намирал в сградата на бившия физкултурен салон в на територията на гранична полиция Елхово, заедно с още 100 мигранти от Харманли.

Прехвърлянето на групата е станало под полицейска охрана. Първоначално, момчето е закарано в болницата в Ямбол, след което е транспортиран до болницата в Стара Загора.

Мозъчната операция е минала успешно и без усложнения, но следващите четири дни ще са критични за пациента. Той остава под медикаментозна кома и на апаратно дишане.