За 15-и пореден ден в София и страната има антиправителствени протести с искания за оставка на кабинета и главния прокурор Иван Гешев. 

Демонстранти започнаха да се събират в Триъгълника на властта към 17 ч. Направените предложения за промени в кабинета не са удовлетворителни, категорични са протестиращите. 

Те хвърляха семки и бонбони по сградата на Министерския съвет. Сградата се охранява от плътен кордон униформени. Организаторите очакват тази вечер демонстрантите да се разделят на десет лъча и да блокират ключови кръстовища в столицата.

"Това са едни козметични промени, които г-н Борисов прави. Целта е да намали протестите, но ние не сме тук за това, ние сме тук за неговата оставка и за тази на г-н Гешев, за едно нормализиране на България", каза жена, която повече от две седмици е ежедневно на демонстрациите.

По думите им цялото правителство трябва да подаде оставка. Исканията им са още за електронно и дистанционно гласуване на избори, както и свикване на Велико Народно събрание за промяна на Конституцията. 

Вчера протестиращите затвориха седем ключови кръстовища, до ескалация на напрежението не се стигна.