Днес следобед над цялата страна ще бъде облачно. Очакваме валежи от дъжд първо над Западна България, а до вечерта – и в останалите области. През нощта предстои усилване на вятъра и бързо застудяване. По високите части и планините дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък, 16 март, прогнозата е за значителна облачност, ниски температури и валежи от дъжд. На места в Предбалкана и високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Изгледите са вятърът в повечето области да е слаб до умерен, а по високите части на планините - и силен.

От петък 17 март, ще има по-слаби пориви на вятъра, постепенно намаление на облачността и повишение на температурите.

Тази събота и неделя прогнозата е за предимно слънчево и по-топло време. В неделя и понеделник сутринта на места в низините и равнините ще има мъгли. Бъдете изключително внимателни на пътя при тези условия с намалена видимост!

След няколко дни с предимно слънчево време и максимални температури до около 20 градуса, към 24-25 март предстои увеличение на облачността. Тогава очакваме валежи от дъжд, а над планините - от дъжд и сняг.

Последната седмица на март ще започне с облачно и дъждовно време, но няма да има значителни понижения на температурите. След преваляванията и на 28 март се очертава спиране на валежите и постепенно намаление на облачността. Температурите в по-голямата част от страната ще са близки до обичайните за последните дни на месец март.