Един от ранените с опасност за живота след катастрофата с бус на магистрала „Тракия” вчера следобед е на 14 години, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Той е с политравма и лекарите в Ямбол се борят за живота му. 

Момчето учи в село Дражево до Ямбол, вчера отишъл да помага на майка си. Майката също е в болницата, но без опасност за живота.

Бус с работници се преобърна вчера на магистралата 297 км в посока София. Двама загинаха на място, а най-малко девет души са ранени. Шофьорът е задържан за 24 часа.

Един от загиналите пък е съпруг на жената, която в момента се бори за живота си в окръжната болница в Бургас. Имат 10 деца.

Хората, пътували в буса, са наемници на шофьорите – баща и син, всички са от село Хаджидимитрово. Всеки ден с два буса извозвали хората на поле с лавандула до Бургас. Плащали им по 17 лв. на човек.

От полицията цитират показанията на 54-годишния шофьор, че е спазил закона и е качил максимум девет души. Хората обаче твърдят, че бусовете винаги са били препълнени, снощи също – поне с 15 души.

Те смятат, че шофьорът трябва да поеме отговорност, но подозират, че няма да бъде осъден.