Майка на 11-годишно момче вече години наред се бори да чуе думата „мамо”.
Детето страда от рядко заболяване, но дават надежда за него в болница в Турция.

На 8 март ви разказахме историята на Поли и нейния син Бобчо. Тя мечтае да чуе думата „мама”, а той мечтае да я изрече.

Момчето страда от полимикрогирия – рядко и почти неизследвано заболяване, което води до детска церебрална парализа и епилепсия. В България всички възможности за лечението му са изчерпани.

Майката Полина Божилова не спира да търси варианти и стига до Турция, където дават надежда за сина й. Той вече е минал един курс на лечение с преливане на стволови клетки. За него са събрани 38 000 долара от добри хора.  След терапията всички забелязват промяната.

„При Бобчо се забелязаха много добри, позитивни резултати. Дясната ръка му беше неподвижна, а след интервенцията, започна да я вдига. Лявата ръчичка – борави с нея по-умело. Преди Бобчо плачеше, когато седеше, а сега иска да седи самостоятелно!”, щастливо разказва Полина.

Това е лъч светлина за майката и детето. Нужен е обаче втори курс на лечение със стволови клетки, който ще струва 27 000 долара. Затова те отново разчитат на добри хора, които да им подадат ръка.

Добрите хора не закъсняват – Спас и Деси организират благотворително зумба събитие в помощ на Бобчо.

„ Има шанс това детенце да го изправим на крака! Искаме да подкрепим родителите, детето и повече хора да дойдат на нашето събитие, в понеделник, в спортен комплекс Орландоспорт”, разказва Слав Петков, който от години организира спортни събития за деца с увреждания. 

Юри и Ивета Гърбеви също се включват в каузата. Те са собственици на спортен комплекс и с радост предоставят едно от игрищата си за място, което да се превърне в „арена на доброто”.

„Да си помагаме, това е нещото, което движи света напред!”, вярва Ивета Гърбева.

Събитието ще се състои на 4 септември от 19 ч. в комплекс „Орландоспорт”. Входът ще е свободен, но ще бъде оставена дарителска кутия.

Можете да помогнете на Бобчо с есемес с текст DMS BOJIDAR na 17 777.

Дарителска сметка на детето:

IBAN BG81UNCR70001521373481