Лидерът на партия "Атака" и общински съветник в Столичния общински съвет Волен Сидеров е с две мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на 100 хил. лв.

Сидеров беше задържан за 24 часа, след като отправи заплахи, спрямо органите, водещи разследване срещу него, с цел да не изпълнят задълженията си.

Вчера общинският съветник беше обявен за общодържавно издирване, след като не се яви пред разследващия орган за предявяване на обвинения.

Снимка: Ладислав Цветков

По случая Софийската районна прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство, на 16.04.2020 г., съобщиха от прокуратурата.

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 хил. лева, която следва да внесе в 14-дневен срок, считано от днес.

Спрямо Сидеров има определена още една мярка за неотклонение „парична гаранция“, отново в размер на 50 хил. лева, по първото образувано досъдебно производство за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение.

Снимка: Ладислав Цветков

Лидерът на "Атака" напусна ареста, като отпред го чакаха хора съпартийци и съмишленици, както и неговата съпруга Деница Гаджева. 

"Kоментар по телевизия, в която аз казвам, че Бог е над Мутафчийски, а не обратното, ако това е повод за обвинение - значи наистина трябва да се замислим къде отива държавата. През целия срок на задържането ми тук аз не получих основание – данни за престъпление", коментира Сидеров.