Около 10 души са арестувани в Сандански при спецакции срещу наркоразпространението и битовата престъпност в града.

Лицата са задържани с полицейска заповед за 24 часа, като предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Арестуваните са добре познати на органите на реда и са с редица провинения.

Във връзка с акцията по наркоразпространението са задържани пет души, за които са събрани доказателства, че са участвали в престъпната група. Шести съпричастен с престъпната дейност изтърпява наказание по предходно осъждане.

Снимка: МВР

"Обект на действията е една от големите групи в града, които се занимават с разпространението на дрога. Не е тайна, че в града има три големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на досъдебно производство е една от тези групи. Тя се наблюдава от година. Днес са намерени и пари – евро, левове", каза Иван Гешев.

Снимка: МВР

В хода на действията по разследването са претърсени 25 адреса и автомобили, извършени са и 10 лични обиска. Намерени и иззети са наркотици, телефони, голямо количество пари – над 180 000 евро и 56 900 лева.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г., като се е занимавала с разпространението на различни видове наркотици – кокаин, хероин, марихуана.

При другата акция срещу битовата престъпност, която е извършена в Сандански и село Склаве са проверени 12 адреса, 88 моторни превозни средства и 125 души.

Задържани са други петима души. Повдигнато е едно обвинение за кражба. Съставени са пет акта за установени административни нарушения и са издадени 15 фиша по Закона за движението по пътищата.

В частен дом в града е открита суха, тревиста маса – канабис. Образувано е досъдебно производство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!