Окържният съд в Пловдив осъди на година и шест месеца условно двама медици от частна болница заради смъртта на 77-годишна пациентка. Д-р Борис Кузманов, племенник на съпругата на президента Петър Стоянов, и колегата му Христо Кунчев трябва да платят общо 200 000 лв. кръвнина на близките на починалата. Двамата заявиха, че са невинни и ще обжалват присъдата.

През 2009 г. жената е приета в болница за отстраняване на полип на матката. При операцията обаче се получава перфорация и пациентката издъхва. Съпругът й също е медик, известен пловдивски коремен хирург.

„Никаква присъда не може да компенсира това, което аз съм загубил! Вие отивате да ви направят изследвания, госпожо - здрава, права, водя ви за ръчичка... и там просто ви пробиват матката, пробиват ви и тънкото черво!", заяви съпругът на починалата пациентка д-р Ангел Венков.

Д-р Борис Кузманов заяви, че ще обжалва присъдата. „Абсолютно всички възможни медицински действия от най-високо качество бяха приложени. Това е стечение на нещастно обстоятелство!", категоричен бе подсъдимият.

В съдебната зала се появи и сестрата на Антонина Стоянова - професор Йорданка Кузманова, майка на д-р Кузманов. Тя обясни, че заради стреса от делото ръцете на сина й вече треперят и той трудно преподава на студентите си.

„Вече четвърта година Борис преподава в Медицинския университет. Обаче четвърта година вече не смее да работи с хистероскопа, направил е над 4 000 хистероскопии - това е първият случай!", обясни майката на д-р Кузманов проф. Йорданка Кузманова.

„Много факти се скриха в това дело!”, допълни д-р Борис Кузманов.

През 2011 г. д-р Борис Кузманов беше разследван за притежание на 11 грама хероин. Тогава той заяви, че е станал хероинозависим след смъртта на 77-годишната пациентка.