Касиерка от метрото намери плик с голяма сума пари и мило послание. Столичната полиция търси собственика му. 

"Мило Ати, пази се много, има предложение за въвеждане на извънредно положение в страната. Обичам те. Тати".  

Това гласи надписът на изгубения в петък плик. Намерен е на стълбите  на метростанция "Бизнес парк" на 10 април от касиерка в метрото.   

„Идвайки на работа, влизам по стълбището и съвсем в началото видях, че има паднал плик. Според мен възрастен човек беше писал това послание.В момента, в който видях, че има пари и са предназначени за някой, реших да ги предам на полицай.Знаех, че това не са моите пари, казва касиерката Ралина Андреева.

Парите са на съхранение в полицията. Вече втори ден от там търсят и собственика им.

До този момент въпросен гражданин не се е обадил. В рамките на 1 месец, ако не бъдат потърсени, се оприходяват към сметката на общината.

Ако такъв все пак се свърже с органите на реда, трябва да даде подробности за изгубеното, за да докаже, че е негово.

„Ще опише сумата, която е изгубил, съответно като брой. Ще опише банкнотите какъв номинал са. На самата метростанция видеонаблюдението ще докаже дали е бил или минал от там. Не се вижда нищо в тази част на метростанцията – дали е мъж или жена“, заяви гл. инсп. Момчил Будинов.

Допълниха, че рядко има случаи, при които граждани се свързват за изгубена вещ, която в последствие се оказва, че не е тяхна.

Към момента средствата са на съхранение в сградата на сектор „Метрополитен”-СДВР на адрес гр. София, бул. „Драган Цанков” № 5. Собственикът може да се обади за информация тел. 02 9820419.