Твенте продължава много силната си серия в холандското първенство и продължава с пълен актив от точки и след петия кръг в Ередивизи. Този път тимът от Енсхеде бе безпощаден и спечели с 6:2 при гостуването си на Вилем II.

Николай Михайлов бе титуляр и игра цял мач за Твенте.

Гостите му поведоха с 2:0 до почивката след попадения на Фелипе Гутиерес в 39-ата, Люк Кастайнос в 42-ата минути. Резултатът стана класически в 53-ата мин., когато гол реализира Роберт Схилдер. Марк Хьохер върна един гол за домакините в 70-ата мин., но Роберт Схилдер в 78-ата и Вилем Янсен в 80-ата минути, не само възстановиха, а и увеличиха аванса на Твенте на 5:1. Джерон Луму реализира още веднъж за Вилем II, а съотборникът Филип Хааструп си отбеляза автогол и оформи крайния резултат 2:6.

Твенте е убедителен лидер с 15 точки, а следващият Аякс е с 11. Витес и ПСВ Айндховен имат шанс да намалят разликата, ако спечелят предстоящите си мачовете от кръг, но пак няма да е достатъчно да изместят Николай Михайлов и компания. След този разгром Вилем II пропадна до последното място по голова разлика, тъй като е с 2 точки, а със същия актив са още 4 тима намиращи се на по-предни позиции.