Лятното попълнение Александър Тонев има таланта да създаде нещо специално през този сезон за Астън Вила, смята съотборникът му Фабиан Делф. Тази събота стартира първенството във Висшата лига, а Вила гостува на Арсенал в 187-ото издание на мачовете между двата отбора.

"Впечатлен съм от българина, обяснява Делф, като подчертава, че мисията на попълнението от полския Лех (Познан) е да тормози защитниците в Премиършип. - Вие рядко сте виждали играчи като него, които си служат еднакво добре с двата крака. И когато казвам, че играе с двата крака по един и същи начин, то имам предвид наистина идентична работа и с двата крака. Страхотен е и с левия, и с десния."

"Той е много опасен като играч - здрав, остър, директен и винаги дава друга опция да вкараме гол. Тонев направи две асистенции и мисля, че занапред ще му се получава още по-добре. Ще бъде удоволствие за феновете да го гледат, сигурен съм, защото е специален играч."

"Имаше няколко момента на тренировките, когато вкарваше горе в ъгъла с удари от невъзможна позиция. И аз си казвах "Уау, не съм го очаквал". Така че наистина вярвам, че феновете трябва да го чакат с нетърпение, допълва впечатленията си нисичкият полузащитник на Вила, който е и младежки национал на Англия. Така Вила се приближава към новата кампания с доста по-различен състав и много по-високи очаквания."

"Александър Тонев се адаптира наистина добре. В отбора имаме страхотна атмосфера като колектив. Отлично си взаимодействаме и на терена, и извън него. Тонев много си е подобрил английския и това е благодарение на нашия асистент за чужденците Лорна. Дайте му още няколко месеца и съм сигурен, че ще бъде отличен в езика", казва още Делф.