Трансферът на Иван Иванов от Партизан в Базел може да се забави, въпреки че швейцарският шампион има принципно споразумение с българския национал, съобщава "Базлер Цайтунг".

Иванов е гласен за заместник на Александър Драгович, но на този етап австрийският национал остава в състава на Базел. Интер има сериозен интерес към Драгович, но конкретна оферта в клуба не е получена. Бранителят през миналата седмица отказа предложение на Динамо Киев за годишна заплата от 2,2 милиона евро, тъй като иска да премине в силен отбор от Западна Европа.

Базел има принципна договорка с Иван Иванов и ще привлече българина, ако Драгович напусне. Дали обаче Иванов ще бъде закупен от Партизан, ако Драгович остане, не е ясно.

"Имаме и други алтернативи за централен защитник, например Арлинд Айети", коментира спортният директор на швейцарския клуб Георги Хайц.

19-годишният Айети впечатли с представянето си в първия кръг от първенството срещу Аарау като заместник на Драгович, който изтърпяваше наказание.

Както е известно, в края на миналата седмица сръбските медии обявиха трансфера на Иван Иванов в Базел за сигурен срещу 1,6 милиона евро. Очакваше се българинът да премине медицински изследвания и да подпише договор вчера.