Българският национален вратар Николай Михайлов няма нужда от операция и най-вероятно ще се завърне в игра след около две седмици.

Михайлов мина прегледи заради травмата на коляното, при опитния ортопед проф. Рамон Кугат в Барселона, който заключи, че нужда от операция няма, тъй като няма скъсване на менискус.

Вратарят на Твенте получи травмата си по време на лагера на националния отбор преди контролата с Украйна, което стана и причина да пропусне въпросната среща.

Първоначалните прегледи в София показаха доста по-тежка диагноза и прогнозата бе, че няма да може да играе поне до края на годината. Сега специалистът, който се занимава с тежките травми в футболистите на Барселона и извърши малко чудо с Давид Вия, след като счупи крак, заключи, че травмата на Николай Михайлов не е толкова сериозна. 

Вратарят ще се подложи на две седмици рехабилитационни процедури. Това може да му позволи да се върне по-бързо в редиците на Стив Макларън за предстоящите тежки мачове на холандския тим. Ники обаче със сигурност ще пропусне гостуването през уикенда на Утрехт, а на вратата най-вероятно ще бъде ветеранът Сандер Бошкер.