Съотборниците на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед признаха, че българинът може да изпълнява много добре функциите на защитник. Темата бе захваната, след като  в последните минути на мача от турнира за купата на Лигата между Лийдс и "червените дяволи" Бербатов принудително зае поста централен бранител.

Един от лидерите на отбора и титулярен защитник Рио Фърдинанд, написа във своята страница в социалната мрежа, че Бербатов се изявява, като легендарния Бекенбауер.

"По време на тренировки Берба обича да се изявява в центъра на защитата  Мисли се за Бербенауер!", написа Фърдинанд на феновете си след мача в Лийдс.

Друг съотборник на Бербатов, Майкъл Оуен, който реализира два гола във вратата на Лийдс заяви: "Той го прави по време на тренировка. Ние знаем за качествата и възможностите му. Той мисли, че играе много добре като централен защитник. Бербатов първи пожела да застане на поста бранител, когато Изикил Фрайърс напусна принудително игра. За нас не беше изненада да видим Берба като защитник".