Сезонът за вратаря на Верона Николай Михайлов на практика приключи, след като стана ясно, че той ще се възстановява поне два месеца от травма. Националният страж се лекува от седмица в елитна клиника в Мюнхен заради травма, получена на тренировка на Верона след лошо падане и удар във врата.

Вследствие на това се е възпалил шиен прешлен и шефовете на италианския клуб са потърсили лечение при считания за най-добрия спортен лекар в Европа - д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е дългогодишен шеф на медицинския екип на Байерн.

"Много неприятна история се получи заради едно подхлъзване", довери Михайлов за вестник "Труд" от баварската столица.

"Контузията е на деликатно място и изисква много точна преценка. Д-р Мюлер-Волфарт се ангажира с моя случай и препоръча по-дълго лечение от около два месеца", добави националът.

"На практика това означава край на сезона за мен, но при моя статут във Верона това реално няма значение. За мен сега най-важно е да не бързам с лечението и така да избегна рисковете, защото шийните прешлени са опасна зона. Започнахме лечението с инжекции, а от няколко дни активно действат физиотерапевтите. Според лекарите най-трудното е минало.

Следващата седмица ще продължа по програма с процедури в България, а после се връщам във Верона. Наистина много "отрицателни полюси" ме удариха напоследък. Но това е част от играта. Не съм отчаян. Вярвам, че сегашната ми контузия ще е последното лошо в този кошмарен за мен сезон", каза още се вратарят.

Михайлов е резерва във Верона след трансфера си миналото лято от холандския Твенте.