Николай Михайлов даде специално интервю за предаването "Зона спорт" по bTV Action. Вижте какво каза футболист номер 1 на България за 2012 г. пред Крум Савов.

ЗА КОНТУЗИЯТА

Тук съм от една седмица. Реално преди две седмици си тръгнах от Верона с идеята първата седмица да премина изследвания, снимки и общо взето да се провери цялостния проблем при д-р Мюлер-Волфарт в Байерн (Мюнхен). Казват, че е най-добрият спортен доктор в света. Клиниката е на едно огромно ниво с всякакви видове апаратури. За 15 минути се направи всичко, видяхме къде е проблемът.

Проблемът ми започна в началото на годината. На една теренировка беше хлъзгаво, не беше много хубаво времето. Правихме вратарска тренировка и от едното препятствие се подхлъзнах много лошо настрани, направих един камшичен удар и оттам усетих силна болка в един от прешлените и спрях. След продължение на месец и половина без да правя снимка, почвам да тренирам, започва да ме боли, спирам. Казаха ми, че така не става. Една седмица тренирам, една седмица почивам.

Местните доктори типично като в клуб гледат да те вдигат за тренировката, да си в групата за мача и това е най-важното. Винаги в отбора гледат да те възстановят по най-бързия начин, да те използват, да си пълноценен за треньора и за клуба. Така или иначе аз не играех, вече ме болеше много. Направихме изследвания и се видя, че имам възпален прешлен, който има леко закачане с един нерв и оттам идва тази голяма болка. Оказа се, че не е за операция, не е голяма травма - 6 месеца-8 месеца, но пак два месеца от този напън, който съм правил, съм го влошил. Бях при Мюлер-Волфарт - понеделник, сряда и петък - инжекции, през другото време терапии. Спортният директор на клуба ме пусна още една седмица в България малко да се разсея от цялото това нещо предвид цялата обстановка моя и в клуба. Видях се тук с приятели, със семейството, с приятелката. През другото време съм по цял ден на терапия при хора, с които дълги години работим в националния отбор. Много добър екип. Понеделник принципно сме се разбрали да се прибирам там. Да започна терапии в специализирани клиники, леки тренировки, заздравяване на мускулатурата. Общо взето цялото нещо варира около два месеца. Така или иначе за мен сезонът приключи, той е приключил за мен много отдавна. В началото ги приемах нещата много присърце.