Най-накрая стана ясно къде ще играе Николай Михайлов през новия сезон. Вратарят на националния ни отбор по футбол ще пази за новака в Серия „А” Верона. Мачовете му пък ще можете да гледате на живо в каналите на bTV Media Group.

Ето какво каза Ники Михайлов специално за bTV:

“Имах и други оферти, но още от малък ми беше мечта да играя в Италия. Още в началото на трансферния прозорец имаше интерес от страна на отбори от Украйна, Русия, Турция, но това бяха все страни, които не представляват интерес за мен. Разбира се, това бяха предложения с доста хубави финансови параметри, но аз съм на 25 години и ми е важно да продължавам да се развивам, да играя в топ първенствата, а Серия „А” е едно от тях. Имах и опция за Испания, искаха ме от Хетафе, но мисля, че италианския футбол доста би ми допадна.

Надявам се всичко да се развива нормално. Нямам много време да навлизам в оптимална форма, защото много се проточиха нещата, но от утре (8 август) започвам по две тренировки и ще се опитам това да стане максимално бързо.

Радвам се много, че bTV Action и RING.BG са купили правата за Серия „А” и феновете на италианския футбол ще могат да ме гледа. Не знам дали ще съм готов още за първия мач, но се надявам да вляза възможно най-бързо в оптимална форма.

Иван Иванов ми звънна, за да ме пита каква е ситуацията във Верона и се надявам до ден-два да вземе решение да дойде при мен или пък да отиде в Базел. Според мен следващата крачка за него трябва да е преместването в силно първенство, каквото е италианското, а не швейцарското, но аз моето мнение съм му го казал на него, сега остава той да си реши.

Току що дойдох в Австрия, където Верона е на лагер. Още два дни ще сме тук, имаме една контрола, но не знам дали ще взема участие в нея. В събота (10 август) се прибираме в Италия, а на следващия ден аз трябва да дойда в България заради националния отбор, защото имаме контрола с Македония.”