В последните няколко дни Димитър Бербатов отново се превърна в главен герой на британската и световна преса. Причината - интервюто, което сър Алекс Фъргюсън даде пред френска телевизия. Там легендарният шотландец отговори доста загъдачно, че нападателят може да играе във Франция. Срещу Париж или във Париж ще вкарва голове Бербатов?

Потърсихме за коментар и един от най-близките хора на Бербатов - неговият агент, Емил Данчев. Той е категоричен, че сър Алекс се е изгубил в превода по време на въпросното интервю.

"По време на цялото интервю сър Алекс на няколко пъти така питаше и искаше да му бъдат повторени въпросите, за да ги разбере. Може би трябва да гледаме така, малко по-комично на тази ситуация", казва мениджърът на нападателя за предаването на bTV "Тази сутрин".

Данчев е убеден, че Бербатов вече е свикнал със станалата традиционна в последните няколко месеца, атака на британската преса срещу него.

"Не са за него най-лицеприятни всички тези публикации, но той напълно е наясно, че това е част от играта и живота на един успял човек, който е на върха в областта, в която работи и упражнява своята професия. Така че той отдавна е свикнал с това нещо, просто не им обръща внимание".

Агентът на Бербатов сложи край и на слуховете, че проблемите на нападателя се дължат на провалени преговори за нов договор.

"До този момент разговори не са водени, не е предлагано нищо. Най-вероятно това предстои в рамките на тази година, но хората, които познават Митко знаят много добре, че при него парите не са водещи и това е най-малкото нещо, което го вълнува", категоричен е импресариото.

Емил Данчев е озадачен защо спекулациите около бъдещето на Бербатов продължават, при положение, че голмайсторът на Висшата лига е решен да продължи кариерата си в Юнайтед.

"Митко е казал своето желание, то съвпада с желанието на клуба, така че той ще продължи кариерата си. Каквото и да бъде изписвано от тук нататък", завършва Данчев.

Неотдавна изпълнителният директор на "червените дяволи" Дейвид Гил също обяви, че Бербатов ще остане на "Олд Трафорд" до края на договора си. Сега пред Димитър стои единствено предизвикателството да се пребори отново за титулярно място в отбора.