Димитър Бербатов очаква с нетърпение контролата на неговия Манчестър Юнайтед с Барселона на 30 юли. Приятелската среща е част от американското турне на отбора и е повторение на последния финал на Шампионската лига, който беше спечелен с 3:1 от испанския гранд.

В мача на „Уембли” българският нападател не взе участие, а дори не беше и в групата, но сега се надява да успее да вкара гол на Барса. Според него това, че е контрола няма да намали важността на мача.

"Когато става дума за Барселона и Манчестър Юнайтед, се говори повече как два от най-големите клубове в света се сблъскват. Ще бъде забавно, защото знам, че мениджърът не иска да губи отново, както и ние. Дори и да е контрола, ще бъде като финал", каза Бербатов за официалния сайт на Мейджър Лийг Сокър.

Нападателят даде интервю, в което разкри още, че е голям почитател на американския футбол и най-вече на позицията куотърбек.

"Харесвам го. Гледам го, защото ми харесват куотърбековете, защото е като европейския футбол. Вземаш топката и трябва да имаш погледа да намериш съотборник. Това е интелигентността на паса и движението на посрещачите", сподели българинът.