Женският национален отбор на България записа нова тежка загуба в квалификациите за европейско първенство. След последното поражение като гост на Норвегия с 0:11 сега нашите отстъпиха с 0:10 на Исландия на Градския стадион в Ловеч и остават последни в групата без спечелена точка и само с един отбелязан гол.

Още на почевката гостенките имаха комфортна преднина от три гола след попадения на К. Йонсдотир, Гунарсдотир и Видерсдотир. Само добрите спасявания на Роксана Шахънска предотвратиха още попадения в българската врата.

Веднага след началото на второто полувреме тя обаче бе безпомощна при ударите на Видерсдотир и Гунарсдотир, които вкараха нови два гола в нашата врата. Едва в 59-та минута българките отправиха точет удар към вратата на исландките, но до края на мача не сътвориха нищо друго. В 64-та минута Т. Йонсдотир покачи на 6:0 след грешка на Шахънска.

Българската вратарка се контузи две минути по-късно и бе заменена. Секунди след като се появи на терена Матарова също инкасира гол за 0:7 дело на Омарсдотир. Разгромът за нашите стана още по-сериозен след попаденията на Ларусдотир в 70-та и 73-та, К. Йонсдотир в 80-та, които оформиха крайното 0:10.

Последният мач от групата е на 19 септември при гостуването на Унгария.

Ето класирането до момента:

Исландия - 8 мача - 19 токи
Норвегия - 8 м - 18 т
Белгия - 8 м - 17 т
С.Ирландия - 8 м - 11 т
Унгария - 9 м - 7 т
България - 9 м - 0 т