Даниел Боримиров няма да посещава спортни събития в следващата една година и ще трябва да плати глоба в размер на 700 лева, реши Сливенският районен съд. Санцията е заради участието на бившия национал в масов бой на детския турнир в град Твърдица в края на месец май.

Решението, взето от съдия Гагашев не подлежи на обжалване. Днес бяха изслушани и последните петима свидетели, които бяха категорични, че Даниел Боримиров не е главният виновник за грозната сцена, разиграла се пред очите на младите таланти от Левски и Черно море на полувремето на финалния двубой. Синята легенда, както и неговата адвокатка, определиха целия процес като абсолютно несправедлив и пълен фарс.

"Аз бих го определил това нещо като един фарс на г-н Гагашев и на нашата съдебна система. Така, че нещата, които се случиха просто не подлежат на коментар и на обяснение. Не мога да си обясня как преди един месец беше отложено делото, тъй като бяха призовани осем свидетели. Тогава казаха, че информацията не е достатъчна. Днес бяха призовани още пет и в крайна сметка не се взе под внимание мнението на нито един от свидетелите. Просто този човек, сложил черното облекло, взе решение, което за мен е доста болезнено. Но го приемам. Малко неприятно е за мен, но виждам как работи българската съдебна система", заяви Боримиров пред bTV.

Цялото интервю с Даниел Боримиров гледайте тук.