Селекционерът на Чехия Михал Билек обяви, че възнамерява срещу България да използва същия състав, който постигна победа с 3:1 в петък срещу Малта.

Това определено изненада всички, тъй като е добре известен стремежа на специалиста да прави ротации в състава, за което сам по себе си говори фактът, че в 33-те мача под негово ръководство никога не е имало 2 последователни, при които той да пусне едни и същи 11.

На пресконференцията преди утрешния двубой от световните квалификации Билек, обаче отбеляза, че е твърде възможно да има вътрешни размествания.

"Този състав спечели мача с Малта и няма нужда от промени. Не е сигурно обаче дали няма да има размествания на позициите. Може Резек този път да играе като ляво крило, а не в центъра на атаката, а Ирачек да мине в средата на терена, вместо да действа отляво”, коментира треньорът. 

Конкретно за българския тим Билек заяви:

"Гледах мача на България, когато победи срещу Холандия преди европейското. Тогава играха прибрано. Влизат твърдо в единоборствата и имат много силни нападатели. 

Играят много добре в отбрана и отлично правят прехода от защита към атака. Не очаквам да отворят играта си утре.

Всички си дават сметка за това колко важно е да спечелим. Намираме се в добра позиция в групата, а играчите знаят, че трябва да използваме всичките си шансове, за да сме в добра позиция преди пролетта. Вярвам, че можем да вземем седем точки. Важното е да победим България",

Чехите приемат националния ни отбор в световна квалификация от група "В" в зона "Европа". Ако Билек наистина повтори състава си от мача с Малта, то формацията му ще изглежда по следния начин:

Чех, Сивок, Кадлец, Лимберски, Гебре Селасие, Плашил, Хюбшман, Райторал, Ирачек, Пекхарт, Резек.