Президентът на Рилски спортист Юри Галев направи скандал на жребия, след като от Съдийската комисия включиха в урната за мача на Рилски спортист Александър Костадинов, Ангел Бекяров и Мартин Богдев. Галев възнегодува как може да бъде номиниран за този мач Бекяров, който е от Пловдив. "По-добре да сложите треньора на Ботев тогава да ръководи мача", ядоса се самоковският бизнесмен. Той допълни, че не приема назначението и на Александър Костадинов, тъй като този рефер ръководил мача с Левски. Въпреки че победиха с 2:1, самоковци бяха глобени заради разправии и обиди след мача с 5000 лева. Назначението на Костадинов щяло да провокира играчите от Самоков, смята още Галев. След това той обяви, че иска да бъде изваден от урната и Мартин Богдев, който ощетил тима му в Ловеч, а накрая не хареса и Ахмед Ахмед заради югозападно дерби през есента. След като беше изтеглен Христо Ристосков, Галев се успокои и заяви, че отива да се успокои с цигара.

Двама рефери ще направят своите дебюти тази седмица. Петър Тончев от София влиза в А група с мача Черноморец (София)- Локомотив (Пловдив), който ще се играе на стадиона в пловдивския парк Лаута. Румен Христов от Плевен пък ще ръководи първата си среща в професионалния футбол, след като се падна на Несебър и Хасково от Източната Б група.

Две дамски съдийски бригади пък получиха назначения за Европейски квалификации за жени. Илонка Джалева с асистентки Гергана Видова и Екатерина Маринова ще ръководят мача Словакия- Португалия на 14-и април. Чак в края на май рък ще ръководят мач Анелия Синабова с асистентки Йорданка Корчева и Десислава Ралкова, също от Европейските квалификации.