Националният отбор на България за юноши до 17 години завърши 0:0 срещу Украйна във втория си мач от елитния квалификационен кръг за Евро 2013, който се провежда в Германия. Равенството в тази среща означава, че българският състав изгуби шансове за класиране на шампионата на Стария континент догодина.

В титулярния състав на селекционера Методи Деянов личаха имената на петима футболисти, които играят в школата на Славия - Стефан Велков, Мирослав Иванов, Майк Кръстев, Янис Карабельов и Емил Стоев.

Най-доброто положение за гол пред младите "трикольори" дойде в началото на второто полувреме, но Кирил Десподов пропусна да се разпише във вратата на украинците.

България има едва една точка от два изиграни мача и се намира на трето място в група 4. Лидерът до момента Германия е с шест точки от два двубоя. Украйна заема третата позиция с четири точки. В последния си мач от групата, на 31 март, младите български футболисти ще играят срещу Естония.

състав на България в мача с Украйна: Митов, Кръстев, Велков, Иванов, Орачев (66-Алеков), Ивайлов, Юсеин, Стоев, Вутов, Карабельов, Десподов.