Юношеският национален отбор на България (до 17 години) отстъпи с 0:2 на Белгия на старта на Европейските квалификации, които се играят в Скопие. Белгийците имаха леко надмощие в мача и вкараха по един гол във всяко полувреме.

В другата среща от групата домакините от Бившата югославска република Македония поведоха с 2:0 на Полша, но загубиха с 2:3 с две попадения на поляците в последните пет минути, реализирани от Артур Шиемаско.

Първото полувреме премина с леко надмощие на белгийския отбор, който обаче получи неочакван подарък още във 2-ата минута. Защитникът на Литекс Георги Гушлев се подхлъзна, позволи на Матиас Верет да излезе сам срещу вратаря Димитър Митов и да отбележи за 1:0.

До 15-ата минута белгийците имаха инициативата, но след това българския отбор заигра по-добре. Най-чистата ситуация за нашия отбор се откри в 17-ата минута, но Китан Василев пропусна.

Нападателят на Славия излезе сам срещу вратаря, най-напред прати топката в гредата, след което тя се върна при него. Вторият му опит обаче беше избит в корнер от притичал белгийски бранител.

До края на частта белгийците владееха топката повече, но ударите към вратите бяха по три във всяка посока.

В 68-ата минута току що влезлият на терена Нани Димата вкара втори гол за Белгия след пас на Марко Вейманс. Общо взето българският отбор плати данък на липсата на концентрация до този момент, но атаките на белгийците бяха малко по-опасни от началото на частта.

Минута преди попадението на белгийците, съдията спря голова атака на българите. Той реши да дава фаул за нашия отбор, въпреки че Александър Георгиев излизаше сам срещу вратаря.

Състав на България: Димитър Митов, Стойчо Атанасов, Венцислав Керчев, Георги Гушлев, Галин Ташев, Николай Минков (49-Божидар Краев), Томас Цвятков (70-Исмет Рамадан), Ангел Максимов, Стефан Аличков, Александър Георгиев, Китан Василев

жълти картони: Вут Фаес, Лейдер (Белгия), Галин Ташев, Венцислав Керчев (България)

Вторите мачове в група 13 ще се играят на 19 октомври от 15.00 часа. Белгия и БЮР Македония се срещат на стадион Борис Трайковски, а България и Полша излизат на тренировъчния център на Футболната федерация на страната-домакин.