В офиса на шампиона Левски все още не са получили решението на Дисциплинарната комисия на БФС за наложената на клуба санкциата играе два мача без публика.

"Нищо не мога да коментирам в момента, защото ние официално наказанието и решението на Дисциплинарната комисия не сме го получили. Аз лично не знам за какво сме наказани и за кой от
мачовете, дали за мача в Стара Загора с Литекс или за мача в София", заяви за БТА изпълнителният директор на шампионите Константин Баждеков.

"След като получим решението, ще мога да го коментирам, но много е неприятно в случая, че Левски не е поканен да присъства на това заседание, практика, която мисля, че не е правилна. Поне трябваше да ни извикат, за да можем да се защитим в някаква степен. Сега от медиите научаваме какво сме наказани. Ако е това, което се пише, санкцията е необжалваема, наложена в този вид. Затова искаме първо да видим аргументите и на какво основание сме наказани, на базата на доклад ли...", допълни той. Както е известно вчера "сините" бяха наказани да
домакинстват при закрити врати за две срещи и глобени с 3000 лева по доклад за хвърлен предмет с последствие по време на срещата от 30-ия кръг на "А" група срещу Литекс (6:2).

За същия мач шампионите също така отнесоха и глоба от хиляда лева за хвърлени предмети без последствия. Освен това Левски е задължен да плати и щетите на стадиона на Берое, които нанесоха привържениците на отбора по време на финалната среща за купата на България, както и глоба от хиляда лева за хвърлени бомбички.

БТА