Отборите на ЦСКА, Славия, Монтана и Лудогорец заминаха на подготовка в турския курорт Анталия. Съставът на ЦСКА замина с група от 28 футболисти. Капитанът Тодор Янчев е възстановен от травмата си и започва пълноценни тренировки. С проблеми остава само Килиан Шеридън. Треньорът Милен Радуканов призна, че скаутите на ЦСКА ще продължат да работят по селекцията, но той не е гледал набелязаните за привличане футболисти.

"Отиваме да продължим започнатата работа от Гърция. Вече са уредени пет контроли, така, че ще бъдем добре подготвени за началото на първенството", каза Радуканов.

Руски защитник пък ще бъде на проби в Славия по време на лагера. Треньорът Емил Велев заяви, че селекцията е отворен процес и не е изключено в тима да има още нови попълнения.

"Предстоят още две седмици, в които ще играем между пет и шест контроли. Трябва да избистрим титулярния състав горе-долу за втория полусезон", сподели Емил Велев.

"Очаквам добре да се подготвят. Велев да ги скъса от тренировки, да има резултати от това, което правят и най-вече всички да се върнат живи и здрави, да нямаме контузени и да може през новия сезон всеки да покаже истинските си възможности.  Как да следя играчите? В Левски следят Гара Дембеле да не се напие", каза собственикът на Славия Венцеслав Стефанов.

С тима на Лудогорец не замина Атанас Курдов, който ще се завърне в Ботев (Пловдив).

"Той изяви желание, че просто иска да продължи кариерата си в Ботев и ние уважихме това", коментира наставникът на Лудогорец Ивайло Петев.

Програмата на Монатана в Анталия включва пет контролни срещи.